0546 - 869 094 [email protected]

Anja als Zangeres

Dit jaar , september 2018,  is het exact 40 jaar geleden dat ik naar het Twents Conservatorium ging en een beroepsopleiding begon. Klassieke Solozang.

Het jaar waarin mijn leven voorgoed veranderde. Na 4 jaar aan de muziekschool te hebben gestudeerd, nam ik de stap om mijn leven aan zingen te gaan wijden. Geen dag heb ik spijt gehad van dit besluit. Mijn opleiding bij Anne Haenen was een fijne tijd. Ik bekroonde deze studie met een Docenten en een Solisten diploma, en was er supertrots op. Vanaf het eerste jaar reeds stond ik op het podium en werd ik voor uiteenlopende concerten gevraagd als sopraan soliste. Ik kan het zo gek niet bedenken of ik heb het wel gezongen: opera, operette, oratorium , recitals,  musical, kamermuziek, salonmuziek,  orgelconcerten, liederen, lichte muziek , volksmuziek en  vele concerten als soliste bij korenconcerten. In het theater ben ik het meest thuis, de rollen die ik in operette kreeg, of in de kinderopera die ik met mijn docente door Nederland bracht, waren voor mij een groot feest. Schmink, kostuums, drama, decors brachten en brengen nog steeds  een soort magie teweeg die mij betovert. Met zangleerlingen van de muziekschool heb ik vele projecten georganiseerd en allemaal met succes, want die liefde laat zich niet temmen. Zingen is zo’n mooi vak, maakt zo rijk, zo bewust en vervult een mensenleven met zoveel  dank dat je zo’n talent mag voeren. Als zangdocente draag je dit weer over op je leerlingen, en ook kinderen en muziek hebben mijn aandacht. 6 jaar heb ik aan twee scholen gewerkt als vakkracht muziek en ook dit jaar zal ik mij weer in gaan zetten voor het project ZIKKE, zichtbaar IKKE . Een schoolproject dat zelfrealisatie promoot. Ik ga er een kleuterprogramma voor kleine diva’s brengen.

Nog steeds op de bühne.

Onder de aandacht breng ik u het ANJA op VISITE concert, avondvullend. Voor de pauze eigen geschreven chansons en liederen, ook Griekse liederen van Theodorakis en Hadjidakis,  eigen  gedichten en teksten, na de pauze wat lichte klassieken en wat entertainment. Dit concert , met Ynke Bron aan de piano , hebben we vorig jaar reeds met veel succes gebracht. Het is de Levenskunstenaar in de Kunst. Een concert met een rode draad en een boodschap: bezing je eigen leven. Dit jaar gaan we ons prachtige concert weer promoten.

Het laatste project heet Anja sings Nana Mouskouri, een liederen programma met songs van Nana , deels in het Grieks, deels in het Engels. Inclusief pruik, bril en lange zwarte avondjurk is het een mooie copie van Nana. Een opname ervan staat op deze site.

Ik hoop dat het mij gegeven zal zijn nog vele jaren te mogen uitdragen waar mijn hart van over loopt.  En nog meer dat u er getuige van mag zijn!

Anja Op Visite

Muzikaal portret van een levenskunstenares met een mand vol mooie melodieën: van zelf geschreven chansons en Twentse liederen, gedichten van eigen hand, een klassieke aria , musical en lichte muziek tot haar geliefde Griekse liederen.

 

Een leven lang beroepsmusiciënne , alle richingen van het zangersvak belicht, en doordrenkt met de wijsheid die het leven bracht. Het is het podium van Anja’s eigen levensverhaal, haar eigen theater.
Een avond vol passie in muziek gevat , anekdotes, een stukje levensbeschouwing en een enorm stuk humor op visite. Want Anja heeft letterlijk iets te vertellen! Niet optreden maar delen is de intentie van dit nieuwste programma.
Zingen is haar passie, zingen wees haar de weg, zingen verbindt haar met anderen, zingen leerde haar te leven met Hoofdletter. Daarmee bedoelt zij de wijze waarop zij het leven eert en uitdraagt. Haar stem verklankt het, haar expressie zet het kracht bij.
Met Ynke Bron aan de piano vormt zij een interessant duo dat in staat zal zijn een avond lang te boeien met een uniek en veelzijdig programma.

Anja op Visite is : achterover zitten, luisteren , genieten en verwonderen.