0546 - 869 094 [email protected]

CV Anja Lankamp

zangeres, zangdocente, vakleerkracht muziek, dirigente en reisleidster.
Anja Lankamp, sopraan, studeerde aan het Twents Conservatorium bij Anne Haenen en bekroonde deze opleiding met een Docerend Musicus- en een Uitvoerend Musicus diploma. Zij vervolgde haar studie bij Charles van Tassel in Amsterdam en bij Horst Günther in Freiburg.

Als soliste met een veelzijdige stem beweegt zij zich al jaren in de vele richtingen van het zangersvak. Opera, operette, musical, klassieke liederen, oratorium, spirituals/gospels maar ook volksmuziek behoren tot haar omvangrijke oeuvre. Haar warme, lyrische coloratuurstem is expressief en boeiend.

Vele succesvolle concerten gaf zij met koren van uiteenlopende samenstelling in Nederland en Duitsland. In diverse gastrollen schitterde zij in de operettewereld. Daarnaast trok zij het land door met de kinderopera “Roodkapje”van Seymour Barab, waarin zijzelf de hoofdrol speelde.

Zij maakte jarenlang deel uit als zangeres van het salonorkest van Andre Kokos en daarnaast van diverse kamermuziekensembles.

Als singer songwriter bracht Anja enkele CD’s uit zoals “De dans van het leven”(2010), “Oonze mooder Twente” (2012) en momenteel is ze bezig met de opnames van een CD met Griekse liederen en een CD met Nederlandse chansons.

Anja heeft een eigen lespraktijk als zangpedagoge. Zij werkt met individuele leerlingen en groepen. Daarnaast is zij vakleerkracht muziek voor basisscholen.

Als dirigent en regisseur verleent zij haar medewerking aan koren en theatergezelschappen.

Zij geeft workshops stemvorming en expressie aan koren en  daarnaast organiseert zij als reisleidster haar eigen koor / actieve muziekreizen.