Zangdocente

zangeres, zangdocente, vakleerkracht muziek, dirigente & reisleidster

Zingen is meer dan een kunstvorm met aangeleerde zangtechnieken. Zangtechnisch onderwezen worden is echter noodzaak. Het is een behoud voor je stembanden. De zangdocente leert je je stem draagkrachtig te maken en je mogelijkheden te vergroten. Dat doet ze door aandacht te besteden aan: houdingsleer, ademtechniek, klankvorming, egalisatie van de registers, articulatie, soms ook ontspanningsoefeningen en natuurlijk repertoirekennis. Verschillende stijlen, stijlperioden en componisten vormen de stem allround.

Door de les kom je in contact met je eigen sound, want je stem, dat ben je zelf. Iedereen weet wel dat bijvoorbeeld emoties de stem kunnen beïnvloeden, dat lijfelijk ongemak een negatieve uitwerking heeft op de stem. Innerlijke druk of spanningen, waaronder een mens leeft, hebben een directe invloed op de adem en dus op de klankvorming.

Het betekent dat de docente naast vakkennis veel mensenkennis moet hebben en mensen zal trachten te  helpen hun spanningsvelden op te doen lossen. Voorwaarde daartoe is een vertrouwensband tussen leerling en docent. .Een leerling die zich niet in vertrouwen over kan geven, kan moeilijk leren zingen. De stem kan dan niet volledig tot ontplooiing komen. Een stem zal op basis van zijn karakter, temperament, geschikt blijken voor bepaald repertoire De stem kristalliseert zich gaandeweg uit en kan alleen volledig  tevoorschijn komen in ontspanning en innerlijke vrijheid.

Zo begint bij iedere zanger de ontdekkingsreis in zichzelf. Niet makkelijk, al klinkt het wel zo als je een geoefend zanger hoort zingen. Echter is er dan reeds een lange scholingsweg afgelegd met veel  discipline en inzet.

Een zanger is meer dan een technisch afgeleverd product. Een zanger is een levenskunstenaar die in staat is om de schoonheid van de ziel te verklanken. Zangtechniek geeft leiding, richting en structuur aan dit stuk eigenheid van de mens. Zo geven inhoud en vorm elkaar een noodzakelijke hand.

Neem voor meer informatie contact op met Anja Lankamp 0546 – 869094.

Of geef eens een zangles cadeau!

Cadeaubon Zangles

U kiest een origineel cadeau voor iemand die:

  • U dierbaar is en die u de zangles van harte gunt..... 
  • Omdat u weet dat leren zingen een reeds lang gekoesterde wens is van iemand.....
  • Omdat u weet dat het duwtje in de rug op weg naar een eerste kennismaking met zingen wel gebruikt kan worden.....
  • Omdat u vindt dat iemand zichzelf dat niet zo makkelijk zou gunnen......
  • Omdat u weet dat dit cadeau gewoon op de allerbeste plek terecht zal komen......

Zingen maakt gelukkig, zingen verrijkt jezelf, zingen is een ontdekkingsreis, zingen houdt gezond, zingen is in verbinding staan met het mooiste deel van jezelf.

Een zangles cadeaubon ter waarde van € 25,= geeft recht op het volgen van één zangles van een half uur.

U kunt de bon bestellen door uw gegevens achter te laten op het contactformulier, of u stuurt een e-mail naar anjalankamp.fleringen@gmail.comTelefonisch bestellen kan ook via tel. nr. 0546 869 094

 

Zangles Cadeaubon aanvragen

11 + 15 =